Urmareste-ne pe

Actualitate

Curent cu drona. Soluția găsită de un pompier pentru repararea rețelei electrice din două sate bihorene

Publicat

pe

Gest impresionat făcut de un pompier bihorean. După ce, cu o zi înainte, participase la salvarea de vieți și bunuri ca urmare a viiturilor de pe Crișul Pietros, sublocotenentul Flaviu Man a ajutat la găsirea unei soluții pentru realimentarea cu energie electrică a două sate bihorene.

“În urma viiturii produse marți, trei stâlpi electrici de pe malul Crișului Pietros, care alimentau satele Săud și Ferice, au fost distruși. Astfel aproximativ 950 de locuitori ai localităților au rămas fără energie electrică”, se arată în comunicatul transmis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crişana.

Foto: ISU Crisana

În aceste condiții, ofițerul s-a alăturat echipei societății distribuitoare de energie electrică pentru a găsi o soluție de remediere.

Cum  firele de curent trebuiau întinse de la un mal la celălalt, deasupra Crișului învolburat, care avea un nivel foarte ridicat al apei și curenți puternici, rezolvarea părea a fi una anevoioasă.

Condiții dificile

“De pe malul de unde se impunea a fi trase firele și unde se aflau membrii echipei de remediere a deficiențelor, nu se putea accede, în condițiile date, la malul opus’’, au mai precizat reprezentanții ISU.

Astfel, pompierul a apelat la un prieten, Florin Tirpe, care deține o dronă cu ajutorul căreia, în final, firele să fie transportate deasupra apei.

Foto: ISU Crisana

“Întrucât cineva trebuia să le preia pe celălalt mal, Flaviu s-a deplasat în satul Săud, a traversat o porțiune de aproximativ 200 de metri de plantație de arbori inundată, în unele locuri apa ajungându-i până la brâu și a ajuns pe malul opus, unde a preluat firele”, se mai arată în informarea ISU.

Mobilizarea și cooperarea celor implicați în acțiune a făcut ca miercuri, la ora 23, cele două sate să fie alimentate din nou cu energie electrică.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *