Urmareste-ne pe

Actualitate

Dăescu nu se dă dus! PLUS îi cere demisia viceprimarului din Beiuş, inculpat de DNA

Publicat

pe

Ovidiu Dăescu, viceprimarul municipiului Beiuş, proaspăt trimis în judecată de DNA Oradea pentru utilizarea de documente false pentru obţinerea fără drept a unor fonduri europene, refuză să îşi dea demisia de onoare. PLUS Beiuş i-a cerut asta printr-o scrisoare deschisă, dar şi Consiliului Local să îl revoce, în caz că nu doreşte să plece.

După apariţia în presă a comunicatului dat de DNA Oradea, prin care se arată că dosarul viceprimarului Beiuşului a fost trimis în instanţă, membrii PLUS Beiuş au luat atitudine și au solicitat conducerii organizaţiei locale a partidului să înceapă de urgenţă demersurile pentru demiterea acestuia.

Pe pagina de Facebook a filialei a apărut, vineri, o scrisoare deschisă prin care membrii PLUS „solicităm dlui. Dăescu demisia de onoare până la clarificarea în instantă a situației. Dacă dl. Dăescu nu își va prezenta demisia, vă rugăm pe dumneavoastră, domnule primar şi domnilor consilieri, ca, în conformitate cu articolul 152, al. 5 din OUG 57/2019 din codul administrativ, să dispuneți demiterea din funcție a viceprimarului și alegerea unuia care să treacă de criterii minime de integritate”.

Formaţiunea de opoziţie cere ca viitorul consilier nominalizat pentru funcția de viceprimar să nu aibă nicio condamnare penală definitivă nereabilitată și să nu existe niciun proces penal în curs, în cadrul căruia să fi fost pusă în mișcare acțiunea penală, acestea fiind criterii de integritate pe care PLUS le-a aplicat propriilor candidaţi în alegeri.

Reacţia lui Dăescu a venit prompt şi previzibil. Printr-o declaraţie dată portalului eBihoreanul.ro, acesta a spus tranşant că „nu doresc să îmi dau demisia”, invocând faptul că legea prevede încetarea mandatului numai în cazul condamnării, nu şi al trimiterii în judecată, iar criteriile morale nu au cum să prevaleze.

Procurorii anticorupţie au anunţat, joi, că au dispus trimiterea în judecată a fostului director al Agenţiei de Mediu Bihor, Ovidiu Dăescu, alături de două foste subordonate şi de un afacerist local, pentru utilizarea de documente false în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri europene. Banii însuşiţi ilegal depăşesc un milion de euro!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *