Urmareste-ne pe

Actualitate

Lovitură de… Teatru: Justiţia a decis ca Daniel Vulcu să se întoarcă la şefia Teatrului Regina Maria

Publicat

pe

Şefii Consiliului Judeţean sunt buni de plată! Curtea de Apel Oradea a decis, vineri, să anuleze procedura de schimbare din funcţie a actorului şi regizorului Daniel Vulcu, astfel că fostul manager al Teatrului Regina Maria este liber să se întoarcă pe post, urmând să primească salariul pe care l-ar fi încasat din mai 2018, din momentul destituirii, până în prezent.

Judecătorii au anulat actele de formare a comisiilor care l-au notat pe Vulcu cu o notă „nesatisfăcătoare”, precum şi dispoziţia preşedintelui CJ Pásztor Sándor, din aprilie 2018, prin care directorul a fost mazilit. Sentinţa, care păstrează în bună măsură decizia anterioară a Tribunalului Bihor, este definitivă.

„Trebuie să se revină la situaţia anterioară deciziei de încetare a contractului de management”, a declarat Vasile Baba, avocatul fostului director al Teatrului, care a anunţat că va cere CJ Bihor repunerea în funcţie a lui Daniel Vulcu, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, se va apela la executor judecătoresc.

Atât judecătorii Tribunalului cât şi cei ai Curţii de Apel au apreciat că reprezentanţii CJ Bihor au încălcat legea în timpul evaluării lui Vulcu, care a dus la rezilierea contractului de management al acestuia, formând practic comisii de evaluare subiective, cu membri apropiaţi liderilor politici care voiau mazilirea, fără specialişti în teatru.

Atât Vulcu, care e membru PNL, cât şi opoziţia şi presa au criticat la momentul respectiv politizarea managementului acestei instituţii de cultură, fără însă niciun rezultat. După ce a improvizat două comisii care să îl declare nepotrivit pe actor, CJ Bihor a pus-o interimar în funcţie pe actriţa şi regizoarea Elvira Rîmbu, în mai 2018, iar de atunci i-a tot prelungit mandatul, deşi legea obliga la organizarea unui concurs.

De altfel, chiar şi după sentinţa de vineri, Vulcu se aşteaptă la piedici din partea „politrucilor” PSD şi UDMR. „Am sperat că prin justiţie voi reveni la starea normală, nu neapărat la cea de director, ci la aceea de om care se pricepe la teatru şi de care nu-şi bate joc niciun politician. Modul mârşav în care au procedat la debarcarea mea nu-mi dă nicio speranţă că cei din conducerea CJ îşi vor pune cenuşă în cap. Şi nu mă refer doar la domnul Mang, cel care a fost pus să se ocupe de debarcarea mea, ci şi la domnul Pásztor”, a declarat Vulcu, spunând că se aşteaptă în continuare la „varianta unei evaluări trucate”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *