Urmareste-ne pe

Actualitate

UDMR şi PSD, în minoritate la CJ Bihor. Mang cere prefectului să anuleze votul pentru bugetul județului 

Publicat

pe

La o săptămână după ce PNL şi ALDE Bihor au încheiat un protocol de colaborare valabil până la alegeri, cele două formaţiuni au format o nouă majoritate în Consiliul Județean, miercuri reuşind să schimbe semnificativ proiectul de buget dorit de preşedintele Pasztor Sandor şi vicele Ioan Mang.

Liberalii au făcut 8 amendamente la proiect, adoptate toate, cu o singură excepţie, pentru care au făcut o concesie UDMR (nemodificând alocările pentru comunele cu edili UDMR), aşa încât au obţinut inclusiv voturile celor 7 consilieri maghiari.

Nemulţumit, Ioan Mang a rispostat în repetate rânduri la „mutările” liberalilor și l-a numit „trădător” pe consilierul ALDE Julien Mateiaş, cu al cărui vot au mutat 8,7 milioane lei spre DGASPC şi Aeroport. „Asta este, avem trădări, au majoritatea (n.r. – liberalii)”, a constatat Mang înainte ca amendamentele PNL să obţină 18 voturi pentru şi 17 contra.

De altfel, într-o conferință de presă susţinută joi la sediul PSD Bihor, Mang a anunțat că victoria PNL la votarea bugetului judeţului nu va fi de durată, cerând prefectului Dumitru Ţiplea să nu acorde hotărârii avizul de legalitate, pe motiv că trei consilieri judeţeni de la PNL ar fi fost în conflict de interese, astfel că hotărârea ar fi „lovită de nulitate absolută”. Şeful PSD Bihor a arătat că cei trei consilieri care nu trebuiau să voteze bugetul judeţului sunt: Cornel Borza (care este şi angajat al Teatrului Regina Maria, iar „prin votul pe care l-a dat ieri a votat bugetul Teatrului, în care era şi capitolul salarii, deci venituri pentru sine”), Mihai Toderici („a cărui soţie lucrează în Consiliul Judeţean şi s-a creat un avantaj pentru ea”, iar asta deşi, de fapt, prin hotărâre salariile angajaţilor CJ ar putea fi „periclitate”), şi Ioan Câmpan (a cărei noră este angajată şi ea la CJ). Întrebat de ce n-a spus asta în timpul şedinţei, Mang pretinde că… a uitat!

Anul acesta, bugetul de venituri și cheltuieli al județului Bihor este de 388,227 milioane lei.