Urmareste-ne pe

Actualitate

Consiliul Județean Bihor trimite în șomaj tehnic peste 500 de angajați din subordine

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Bihor trimite în şomaj tehnic pe perioada stării de urgenţă circa 55% din totalul angajaţilor instituţiilor subordonate.

Decizia a fost luată săptămâna aceasta, miercuri, de preşedintele Pásztor Sándor, în urma unor discuţii cu Grupul de lucru pentru coordonarea la nivelul CJ Bihor şi instituţiilor din subordine a acţiunilor de prevenire şi gestionare a epidemiei de Covid-19, pentru „limitarea impactului negativ produs asupra bugetului judeţului Bihor prin această situaţie”.

O bună parte din angajaţi vor intra în şomaj tehnic plătit de stat.

„Activitatea urmează să fie redusă temporar la instituţiile subordonate pentru un număr de 519 angajaţi, reprezentând 55% din totalul acestora. Personalul contractual la care se face referire va beneficia de indemnizaţia aferentă şomajului tehnic suplimentată de angajator la 75% din venitul brut al fiecărui salariat”, se mai arată în informare. Indemnizaţia va fi suplimentată, unde e cazul, de angajator fiindcă legislaţia prevede că statul suportă 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut.

Între cei care vor intra în șomaj tehnic sunt angajați ai instituţiilor de cultură (Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti, Filarmonica de Stat, Muzeul Ţării Crişurilor, Biblioteca Judeţeană, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale), precum şi o parte a celor de la Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte şi de la Direcţia Social Comunitară.

O altă noutate legată de CJ este că vicepreședintele Traian Bodea riscă să-şi piardă funcţia de vicepreşedinte, după ce a fost exclus din ALDE Bihor, pe motiv că a pactizat cu un alt partid: Pro România.