Urmareste-ne pe

Actualitate

Șapte TIR-uri cu echipamente de protecţie pentru medici au ajuns la Oradea. Mesajele primarului Ilie Bolojan (VIDEO)

Publicat

pe

Patru TIR-uri pline cu echipamente de protecţie pentru personalul din sistemul medico-sanitar orădean au ajuns sâmbătă dimineaţă la Oradea, iar alte trei au ajuns duminică dimineață, în urma unei achiziţii făcute de Primărie împreună cu spitalele din subordine, Judeţean şi Municipal.

Potrivit managerului spitalelor din Bihor, dr. Gheorghe Carp, cantitățile sunt „îndestulătoare pentru aproximativ încă două luni, ţinând cont de creşterea ritmului de diagnosticare a noi cazuri de persoane infectate”. Acesta a precizat că Spitalul Municipal s-a aprovizionat şi cu medicamente necesare tratării a 900 de bolnavi cu noul coronavirus.

Materialele de protecţie, constând în combinezoane, măşti cu filtru, mănuşi, ochelari, botoşei, provin din China.

De la Bucureşti, un prim convoi de patru TIR-uri a fost însoţit până la Oradea de însuși primarul Ilie Bolojan, care a luat această decizie pentru ca produsele să nu fie cumva „deturnate”. De asemenea, edilul a supravegheat sâmbătă dimineaţă (foto) şi descărcarea în siguranţă şi plasarea echipamentelor într-un depozit, sub pază.

În două postări distincte pe Facebook, primarul Ilie Bolojan a mulțumit celor care au ajutat la realizarea operațiunii, pornind de la firmele care au asigurat gratuit transportul, Lancetti și Rozoti, până la polițiștii care au însoțit convoiul.

Pe de altă parte, DSP a anunţat, joi, că 7 tone de produse biocide care făceau parte dintr-un transport de 14 tone oprit şi confiscat în punctul de trecere a frontierei Borş vor fi distribuite către personalul din prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Vezi mai jos mesajele primarului Ilie Bolojan!

 

Transport materiale sanitare pentru Oradea

PRIMUL TRANSPORT IMPORTANT DE MATERIALE SANITARE Azi dimineață, la 3.30, au intrat în Oradea patru camioane cu materiale sanitare pentru spitalele din Oradea și din județ. Sunt 100 de paleţi cu mănuși chirurgicale, combinezoane, ochelari de protecție și alte materiale necesare pentru buna funcţionare a spitalelor și protecția personalului medical. După un drum lung, mărfurile importate de Spitalul Județean au ajuns în depozitele orașului și de luni vor fi distribuite. Cu aceste materiale și cu cele care vor mai veni, spitalele noastre, personalul medical şi pacienții pot trece cu bine prin aceste încercări.Transportul a fost asigurat gratuit de firmele Lancetti şi Rozoti. Szabó Róbert, Balog Zsolt, Gál Cristian şi Sipos Alexandru au tras tare, de ieri încoace, pentru ca aceste produse vitale pentru spitale să ajungă în siguranță la Oradea. Le mulțumesc pentru efortul făcut. Köszönöm szépen! Mulţumesc şi echipajului de polițiști, Marcel Bursaşiu şi Ionel Sinza, care a însoțit și asigurat convoiul. Azi noapte, cei care au adus materiale sanitare au fost în linia întâi.

Gepostet von Ilie Bolojan am Samstag, 11. April 2020

 

 

AL DOILEA TRANSPORT DE MATERIALE SANITARE

AL DOILEA TRANSPORT IMPORTANT DE MATERIALE SANITARE Simbolic parcă, la ceas de Mare Sărbătoare, la miezul nopții, va ajunge la Oradea al doilea transport cu materiale sanitare pentru spitalele orașului Oradea. Sunt trei camioane ce aduc 70 de paleţi de viziere, botoşei, combinezoane şi măști, echipamentele personalului medical. Sunt parte a unui contract de aprovizionare a spitalelor noastre. Transportul a fost făcut gratuit de firma Lancetti. Convoiul ce a lăsat Carpații în urmă la ora 19 este deschis de un echipaj de poliție format din Marcel Borda şi Alin Tătar, urmat de camioanele conduse de Claudiu Kovacs, Mihai Paul şi Sorin Pop. Le mulțumesc, în numele orădenilor, pentru că ne aduc în siguranță materialele absolut necesare funcționării spitalelor.Astăzi, echipa de mai sus a fost în linia întâi. Sărbători liniștite, dragii mei !

Gepostet von Ilie Bolojan am Samstag, 11. April 2020