Urmareste-ne pe

Actualitate

Șapte TIR-uri cu echipamente de protecţie pentru medici au ajuns la Oradea. Mesajele primarului Ilie Bolojan (VIDEO)

Publicat

pe

Patru TIR-uri pline cu echipamente de protecţie pentru personalul din sistemul medico-sanitar orădean au ajuns sâmbătă dimineaţă la Oradea, iar alte trei au ajuns duminică dimineață, în urma unei achiziţii făcute de Primărie împreună cu spitalele din subordine, Judeţean şi Municipal.

Potrivit managerului spitalelor din Bihor, dr. Gheorghe Carp, cantitățile sunt „îndestulătoare pentru aproximativ încă două luni, ţinând cont de creşterea ritmului de diagnosticare a noi cazuri de persoane infectate”. Acesta a precizat că Spitalul Municipal s-a aprovizionat şi cu medicamente necesare tratării a 900 de bolnavi cu noul coronavirus.

Materialele de protecţie, constând în combinezoane, măşti cu filtru, mănuşi, ochelari, botoşei, provin din China.

De la Bucureşti, un prim convoi de patru TIR-uri a fost însoţit până la Oradea de însuși primarul Ilie Bolojan, care a luat această decizie pentru ca produsele să nu fie cumva „deturnate”. De asemenea, edilul a supravegheat sâmbătă dimineaţă (foto) şi descărcarea în siguranţă şi plasarea echipamentelor într-un depozit, sub pază.

În două postări distincte pe Facebook, primarul Ilie Bolojan a mulțumit celor care au ajutat la realizarea operațiunii, pornind de la firmele care au asigurat gratuit transportul, Lancetti și Rozoti, până la polițiștii care au însoțit convoiul.

Pe de altă parte, DSP a anunţat, joi, că 7 tone de produse biocide care făceau parte dintr-un transport de 14 tone oprit şi confiscat în punctul de trecere a frontierei Borş vor fi distribuite către personalul din prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Vezi mai jos mesajele primarului Ilie Bolojan!

 

 

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *