Urmareste-ne pe

Actualitate

Coronavirus în Bihor: 83 de cazuri, trei decese, dar și prima naștere în spitalul Covid-19

Publicat

pe

Numărul infecțiilor cu coronavirus din Bihor a crescut cu fiecare zi în această săptămână, așa cum se întâmplă și la nivel național.

Până duminică dimineață, numărul total al celor confirmaţi pozitiv în judeţ era de 83, cumulat de la începutul crizei, iar numărul persoanelor decedate în Spitalul Municipal şi confirmate cu coronavirus era de trei: o femeie de 47 de ani din Batăr și doi bărbați, cu vârste de 70 şi 82 ani, ambii din sate ale comunei Bulz.

Cel mai recent deces a fost cel al femeii, înregistrate ca fiind victima cu numărul 261 în România. Ea a fost internată la Oradea miercuri, în stare gravă, în aceeași zi i s-au recoltat și probele care au confirmat prezența virusului și în aceeași zi a și murit.

Tot săptămâna aceasta s-a înregistrat și o premieră în Bihor: o femeie cu suspiciune de Covid a născut în secţia de Obstetrică special amenajată în Spitalul Municipal. Atât mama cât și bebelușul au fost testați, rezultatele fiind negative. În aceeași zi, a fost internată şi o femeie care a născut spontan la domiciliu, tot un băieţel. Lăuza care născuse acasă a fost dusă la Municipal şi nu la Maternitate pentru că a fost considerată suspectă şi a nu se risca eventuala contaminare a Maternităţii în eventualitatea în care ar fi purtătoare de Covid.

Pe de altă parte, duminică dimineață, la ora 8.30, în județul Bihor erau 1365 persoane carantinate, iar în total 13 persoane au fost vindecate.

La nivel național, până duminică, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate, 852 au fost declarate vindecate și externate, iar 306 decedate.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *