Urmareste-ne pe

Actualitate

Numărul bihorenilor diagnosticați cu noul coronavirus a urcat la 198!

Publicat

pe

Foto: Pixabay / Adobe Stock

Numărul bihorenilor diagnosticați cu noul coronavirus a urcat, miercuri, la 198.

Cifrele apar în cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică, întocmită conform datelor Institutului Național de Sănătate Publică.

„Până astăzi, 15 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.216 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate, 1.217 au fost declarate vindecate și externate”, mai arată GCS.

Numărul îmbolnăvirilor din Bihor a „explodat” în ultimele zile după ce autoritățile au început să testeze masiv persoanele aflate în centrele de carantină. Metoda folosită a fost cea de pool-test (pe probele biologice, amestecate, ale mai multor persoane) care a avut rezultat pozitiv, iar apoi s-a trecut la testarea individuală.

Această metodă a fost adoptată pentru ca persoanele cu Covid aflate în centrele de carantină să fie descoperite cât mai repede şi separate de cele care nu au coronavirus.

Pe de altă parte, cu toate că autoritățile nu au anunțat oficial, în județul Bihor patru persoane au decedat din cauza coronavirusului. Doi pacienți s-au stins săptămâna aceasta la Spitalul Municipal din Oradea, care adăpostește bolnavii și suspecții de COVID-19.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *