Urmareste-ne pe

Actualitate

Scaun ocupat: locul PNL-istului Sebastian Lascu a fost luat de o profesoară din Aleșd

Publicat

pe

(Foto: captură video)

O profesoară de istorie i-a luat locul, marți, lui Sebastian Lascu, PNL-istul de la Consiliul Județean care și-a dat demisia la finalul lunii mai. Aceasta va avea însă un mandat scurt, până la alegerile locale din luna septembrie.

Alina Ioana Buzle este profesoară la Liceul Teoretic „Constantin Șerban” din Aleșd, iar mandatul său a fost validat de toți consilierii prezenți în ședința de marți a CJ, transmisă online pe pagina de Facebook a instituției.

După validare, Buzle a depus jurământul, iar apoi a luat loc la masa aleșilor.

PNL are astfel din nou 17 consilieri, urmat de PSD, cu 9 consilieri, UDMR, care a rămas cu 6 consilieri după moartea istoricului Péter Zoltan, şi ALDE, cu doi consilieri.

Sebastian Lascu, medic stomatolog, şi-a dat demisia la finalul lunii mai din rândul consilierilor judeţeni după ce, inițial, i-a cerut  demisia preşedintelui CJ Bihor, Pásztor Sándor, după ce a fost prins la pescuit, o activitate ilegală în starea de urgență. UDMR-istul nu și-a dat demisia, așa că Lascu a spus în plen că o face el, pentru că nu mai poate sta la aceeaşi masă cu o persoană care încalcă legea pentru a-şi satisface hobby-urile.