Urmareste-ne pe

Magazin

E oficial: Coca Cola a devenit cel mai mare poluator

Publicat

pe

Foto: Justin Hofman / Greenpeace

Compania Coca Cola şi-a adjudecat nedoritul titlu de cel mai poluator brand, pentru al doilea an la rând, în urma unei analize desfăşurate la nivel mondial, fiind găsită responsabilă de generarea unei cantităţi de deşeuri din plastic mai mare decât a următorilor trei poluatori la un loc.

În cadrul mişcării mondiale „Break Free From Plastic”, cunoscută şi sub numele de „Let’s do it!”, peste 72.000 voluntari din peste 50 de ţări de pe şase continente au făcut curat pe străzi, pe malurile apelor, în munţi şi pe câmpuri.

Ulterior, toate deşeurile colectate pe 21 septembrie au fost sortate. Plasticul, găsit în 50 de tipuri diferite de deşeuri, provenea de la 8.000 de branduri.

Coca Cola este responsabilă de 11.732 de recipiente din plastic găsite în 37 de ţări de pe patru continente. Pe următoarele locuri s-au clasat Nestlé, PepsiCo, Mondelez International (Belvita, Oreo, Milka).

La începutul acestei luni, Coca Cola a introdus o sticlă obţinută din plastic marin reciclat, iar anul trecut s-a angajat să colecteze şi să recicleze „echivalentul fiecărei sticle sau doze vândute la nivel global”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *