Urmareste-ne pe

Actualitate

Un tânăr din Oradea face senzație la „Spaniolii au talent” (VIDEO)

Publicat

pe

Maxi Nica, un tânăr născut în Oradea, s-a remarcat la concursul „Spaniolii au talent” (Got Talent España), ajungând în semifinalele competiţiei, după ce a interpretat o piesă rap, intitulată „A fi spaniol”, în care vorbeşte despre identitatea spaniolă, dar şi despre condiţia de imigrant român.

Potrivit Romania24, tânărul s-a prezentat în fața juraților ca fiind El Rumañol, spunându-le că vine din Castellon de la Plana, deşi ceea ce încearcă el să transmită este cât de bine s-a întegrat ca român în Spania şi că a fi spaniol nu înseamnă doar a avea sânge iberic.

„Un român cântă despre unitatea Spaniei, în timp ce Barcelona e dezbinată de proteste violente, după ce liderii separatişti catalani au fost condamnaţi la ani grei de închisoare”, a remarcat presa spaniolă.

Conform sursei citate, cel mai critic membru al juriului de la ”Spaniolii au Talent” a declarat că “băiatul ăsta poate schimba lumea”.

Orădeanul a ajuns în Spania în 1995, pe când avea doar 8 ani, împreună cu tatăl şi cu fratele său, şi de atunci a crescut „toată viaţa între două ape, toată viaţa între două limbi”. Astăzi, Maxi lucrează ca programator şi, în timpul liber, cântă despre viaţa imigranţilor români din Spania.

Nu este pentru prima oară când Maxi Nica se remarcă. În primăvara acestui an, el a lansat o melodie dedicată tuturor românilor care nu au putut vota la alegerile europarlamentare din 26 mai, după ce a stat 9 ore la coadă.

Melodia a devenit virală pe reţelele de socializare, iar orădeanul va fi și subiectul unui amplu articol realizat de jurnaliștii de la teleleu.eu.

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *