Urmareste-ne pe

Actualitate

Investiţie în automotive la Oradea: Un furnizor local de volane pentru producători auto de prestigiu şi-a majorat capacitatea de producţie (FOTO / VIDEO)

Publicat

pe

O fabrică din Oradea care îmbracă volane în piele şi în lemn pentru Mercedes, Porsche, Jaguar, Audi, Lancia, Volvo, Toyota şi alte mărci importante a inaugurat o nouă capacitate de producţie finalizând un proiect de 11,6 milioane lei, din care 3,3 milioane lei din fonduri UE. Firma Valtryp a dat în funcţiune noua fabrică la împlinirea a 25 de ani de activitate.

Pe 18 octombrie 2019, la exact 25 de ani după ce orădeanul Valeriu Trip purta prima discuţie exploratorie cu cea mai mare companie din sectorul automotive specializată în volane, Takata de astăzi, compania acestuia, Valtryp, a inaugurat în Parcul Industrial Eurobusiness II din Oradea noua fabrică.

Aceasta a fost construită printr-un proiect de 11,59 milioane lei, din care o cofinanţare de 3,25 milioane lei prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa a circa 300 de invitaţi, între care primarul Oradiei, Ilie Bolojan, şi preşedintele Camerei de Comerţ Bihor, Ioan Micula, cărora directorul Valeriu Trip le-a rememorat cum a evoluat activitatea societăţii. În ianuarie 1995, a spus acesta, producţia a început în locuinţa familiei, pentru ca ulterior să se mute într-o hală a fostei întreprinderi Metalica, iar în anul 2000 să achiziţioneze primul său spaţiu, unde capacitatea de producţie a fost de 1.400 – 1.500 de volane pe zi.

În noua fabrică din Parcul Industrial Eurobusiness II, care are 300 de posturi de lucru, capacitatea de producţie a urcat până la 3.000 de volane pe zi. Noua construcţie are şi birouri, săli de conferinţe şi o sală de mese pentru angajaţi.

Valtryp furnizează volane îmbrăcate în lemn şi în piele pentru producători auto de marcă, precum Mercedes, Porsche, Jaguar, Audi, Lancia, Volvo, Toyota.

Vezi mai jos imagini de la inaugurare!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *