Urmareste-ne pe

Magazin

Eurovision 2021: Roxen a ratat calificarea în finală

Publicat

pe

Reprezentanta Romaniei a ratat calificarea la Eurovision (Sursa foto: Facebook - TVR1)

Pentru a treia oară consecutiv, România a ratat calificarea în finala Eurovision.  Reprezentanta României, Roxen, care a interpretat piesa „Amnesia” la Rotterdam, nu a reușit să meargă mai departe în finală.

Marți seară, în Olanda, la Rotterdam, România a intrat în competiție pentru calificarea la cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest. Roxen, reprezentanta noastră, a concurat alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia şi Ucraina.

Fanii din cele 16 ţări repartizate în a doua semifinală, de joi, şi cei din Regatul Ţărilor de Jos, Germania şi Italia au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în finală.

Fără experiență

Finaliştii sunt din Azerbaidjan, Belgia, Cipru, Israel, Lituania, Malta, Norvegia, Rusia, Suedia şi Ucraina.

Din păcate, România nu a reușit să se califice. Eşecul este pus pe seama lipsei de experienţă a tinerei interprete, care are 21 de ani.

O a doua semifinală are loc joi seară, la San Marino. Pe scenă vor urca reprezentanţi ai ţărilor: Estonia, Cehia, Grecia, Austria, Polonia, Republica Moldova, Islanda, Serbia, Georgia, Albania, Portugalia, Bulgaria, Finlanda, Letonia, Elvetia şi Danemarca. Finala Eurovision 2021 este programată sâmbătă, 22 mai.

Performanţele României la Eurovision

Cele mai bune performanţe ale României la Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel și Sistem – Kiev, 2005, Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

La ultima ediţie când România a reuşit să ajungă în finală, în 2017, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu piesa „Yodel It!”, au ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final, cu 282 de puncte. A fost cel mai mare punctaj obţinut vreodată de o melodie românească într-o finală Eurovision.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *