Urmareste-ne pe

Actualitate

Medicii români, voluntari în Italia, s-au întors în țară! Printre ei și patru cadre medicale orădene

Publicat

pe

Medicii români care au plecat în 7 aprilie în Italia, pentru a-i ajuta pe colegii lor în lupta împotriva noului coronavirus, au ajuns sâmbătă în țară. Echipa a fost formată din 15 cadre medicale, patru dintre ele fiind din Oradea.

Voluntarii au ajuns în Capitală cu o aeronavă C-27 Spartan a Forțelor Aeriene. La aterizare aceștia au fost întâmpinați de premierul Ludovic Orban și de secretarul de stat Raed Arafat.

„Am ţinut în mod special să fiu prezent la revenirea în ţară a formidabilei echipe de medici, asistente care au lucrat în Italia o perioadă de 17 zile. Prin solidaritate au fost alături de cadrele medicale din Italia şi de pacienţii italieni în bătălia contra COVID-19”, a spus prim-ministrul Orban.

Potrivit site-ului Digi24.ro, medicii și asistenții români au lucrat într-un spital din nordul Italiei, în Lombardia. Acolo au ajutat la salvarea vieților pacienților bolnavi de Covid-19 și chiar externat câteva persoane vindecate.

Aceștia au adus cu ei echipamente medicale donate de Papa Francisc. Este vorba despre 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2, 5.000 de măști sanitare și cinci ventilatoare. Ele vor fi folosite în spitalul din Suceava, cea mai afectată zonă din România de noul virus.