Urmareste-ne pe

Actualitate

Polițiștii, pe străzi de Paștele Morților: cei care se deplasează la cimitir riscă amenzi

Publicat

pe

Poliția Locală Oradea îi sfătuiește pe orădeni să stea acasă duminică și să nu se deplaseze la cimitir. Asta pentru că o asemenea activitate nu este considerată o urgență.

„Potrivit dispozițiilor Ordonanței Militare, mersul la cimitir pentru efectuarea ritualurilor creștine este permis doar pentru slujba de înmormântare (cu un număr redus de participanți, maximum 8)”, arată un comunicat transmis de Poliția Locală Oradea.

Pentru a asigura respectarea regulilor impuse în timpul pandemiei, polițiștii vor fi pe străzi duminică și vor verifica declarațiile celor care ies din case.

„Anul acesta renunţaţi să aprindeţi lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuţi în nefiinţă”, au transmis și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bihor.

Persoanele care nu vor respecta Ordonanțele militate vor putea fi sancționate cu amenzi care pornesc de la 2.000 de lei (aproape 415 euro) și pot ajunge până la 20.000 de lei (4.150 de euro). În cazul persoanelor juridice amenda poate fi între 10.000 (peste 2.000 de euro) și 70.000 lei (peste 14.000 euro).

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *