Urmareste-ne pe

Administratie

Amenzi usturătoare pentru șoferii care intră cu mașinile în zona pietonală din Oradea

Publicat

pe

Foto: Ovi D. Pop

Amenzi usturătoare pentru șoferii care vor intra cu autoturismele în zonele pietonale din Oradea. Sancțiunea va fi de 2.500 de lei și este prevăzută în noul Regulament privind accesul controlat al vehiculelor în Zona Pietonală Centrală din municipiul Oradea.

Noul regulament a intrat în dezbatere publică pe 17 iunie și poate fi consultat 30 de zile pe site-ul Primăriei Oradea.

Astfel, potrivit documentului, este interzis accesul autovehiculelor pe Strada Republicii – pietonal (tronsonul cuprins între str. Iosif Vulcan și str. Gheorghe Dima), Piața Unirii – pietonal, str. Vasile Alecsandri, Piața Ferdinand – pietonal, str. Aurel Lazăr, str. Libertății – pietonal și str. Pictor Grigorescu.

Excepții pentru riverani

Excepție vor face vehiculele riveranilor a căror intrare în imobil se poate realiza numai de pe pietonal şi autovehiculele care transportă valori la bănci.

Mașinile care se ocupă de aprovizionarea spațiilor din zonă pot pătrunde în zonele pietonale în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 7.00 și 9.30.

„Nu mi se pare normal, având în vedere că în apropierea zonelor pietonale, pe o rază de circa 500 de metri sau mai puțin, sunt locuri de parcare asigurate. Avem câte o parcare supraetajată sau subterană în zonă. Dacă tot vrei să îți lași mașina pe pietonală, atunci trebuie să plătești amenda de 2.500 de lei, care, potrivit legii, dacă este achitată în termen de 15 zile, se înjumătățește”, a preciat primarul Florin Birta.

Amenda pentru parcare în zone interzise în Oradea este de 500-1000 de lei, dar se reduce la jumătate dacă este plătită în termen de 15 zile.

Amendă și plata daunelor

De asemenea, este strict interzis accesul oricăror autovehicule, indiferent de masa maximă autorizată în Pasajul Vulturul Negru, în Piața Unirii – pietonal, în Piața Ferdinand – pietonal, pe str. Moscovei – partea pietonală, tronson modernizat, pe str. Aurel Lazăr, pe str. Libertății – pietonal, pe str. Iosif Vulcan – alei pietonale și pe toate zonele verzi figurate corespunzător în anexele hotărârii. Aceste spații sunt destinate exclusiv pietonilor.

„Ca o noutate în acest Regulament, în procesul verbal, pe care îl va întocmi polițistul local, vor fi trecute și prejudiciile materiale pe care le-au cauzat cei care au intrat în aceste zone. O anexă la acest regulament va cuprinde, spre exemplu, prețul unui stâlpișor de iluminat, prețul unui metru pătrat de gazon, iar polițistul local care a constatat fapta va trece pe lângă amenda contravențională și contravaloarea prejudiciilor pentru a fi recuperate ulterior”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Oradea.

În perimetrele reglementate vor fi montate plăcuțe adiționale privind restricțiile în zonă și sancțiunile contravenționale aplicabile. Constatarea și sancționarea contravențiilor se va face de către polițiștii de la Poliția Locală Oradea.

 

Mai mult
Advertisement
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *