Urmareste-ne pe

Actualitate

Alin Suciu, unul dintre medicii orădeni care au plecat voluntar în Italia, a vorbit despre această provocare

Publicat

pe

(Medicul orădean Alin Suciu -dreapta. Sursa foto: Facebook - Siegfried Mureșan)

Unul dintre cele patru cadre medicale care au plecat din Oradea în Italia, doctorul de la UPU-SMURD Alin Suciu, a vorbit marți seară la emisiunea Sinteza Zilei despre provocarea de a merge în prima dintre țările europene secerate de noul coronavirus.

Prezentatorul de la Sinteza Zilei a vorbit cu Alin Suciu printr-un apel video. Alături de orădean se afla și medicul Dragoș Botea de la secția ATI a Spitalului Județean Oradea și doctorița Maria Catoni din cadrul UPU-SMURD Târgu Mureș.

Întrebat de moderatorul Mihai Gâdea dacă nu le este frică să fie acolo în Italia, Suciu a spus că frica și emoțiile sunt normale.

„Sigur că frica şi emoţiile sunt parte din viaţa fiecărui om, însă partea de pregătire de care am beneficiat de-a lungul anilor este cea care ne dă încredere să mergem mai departe şi să minimalizăm toate riscurile, atât medicale cât şi nemedicale din timpul acestei misiuni”, a spus Suciu.

El a mai adăugat și că voluntariatul lor se va întinde pe o perioadă de 14 zile în Lombardia, cea mai afectată zonă din Italia de virusul COVID-19, la secțiile de terapie intensivă și la cele de primire a urgențelor.

La întoarcerea în țară cele 17 cadre medicale voluntare vor fi dispuse să meargă în orice zonă din țară, acolo unde este nevoie de ajutorul lor.

Cei 17 curajoși au ajuns în Italia marți la prânz cu un avion militar ce a aterizat la Milano. Acolo au fost așteptați de ambasadorul României în Italia, George Bologan, precum şi de reprezentanţi ai Guvernului italian şi ai regiunii Lombardia

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *