Urmareste-ne pe

Actualitate

VIDEO: Un medic orădean, voluntar la o secție de ATI din Italia, vorbește despre bolnavii de Covid-19

Publicat

pe

(Sursa: captură video Digi24)

Urgentistul Alin Suciu, orădean voluntar în secția de terapie intensivă a spitalului ASST Lecco a vorbit la Digi24.ro despre pacienții cei mai afectați de noul virus.

Orădeanul a plecat în 7 aprilie în Italia alături de alte 17 cadre medicale, pentru a-și ajuta colegii în lupta cu virusul. Dintre aceștia, trei sunt orădeni.

Alin Suciu lucrează la Spitalul ASST Lecco din provincia omonimă, din regiunea Lombardia, una dintre cele mai afectate din Italia. Acesta a povestit pentru Digi24.ro că pacienții care au dezvoltat o formă gravă sunt foarte instabili.

„Toate organele, toate funcțiile vitale sunt afectate. Lupta pentru a-i ține în viață pe acești pacienți este ca și cum ai încerca să ții un ou în mână și orice mic gest, orice mică mișcare necontrolată poate să facă acel ou să cadă”, a explicat Suciu, medic la SMURD Bihor şi UPU Oradea.

Tot el a mai spus și că un pacient care a fost detubat a devenit foarte agitat și s-a liniștit numai după ce a vorbit cu familia sa. După trei zile le-a explicat medicilor că și-a adus aminte de ultima scenă petrecută familia și îi era foarte frică că aceștia au murit între timp.

În reportajul video realizat de sursa citată apar de asemenea câteva cadre medicale, între care și o asistentă orădeancă care salută jurnaliștii de la depărtare.

Medicul a mai spus și că de când au ajuns în Italia, patru bolnavi au fost detubați, doi dintre ei fiind deconectați de la aparate chiar de cadrele medicale române.

Vezi aici reportajul video din spitalul în care lucrează Alin Suciu, realizat de Digi24!

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *