Urmareste-ne pe

Actualitate

Grădină urbană în Oradea! Casa fluturilor, casa tropicală și muzeu botanic, lângă Parcul Salca (FOTO)

Publicat

pe

Aproximativ 5 hectare de teren viran de lângă Parcul Salca din Oradea se vor transforma în grădină urbană, potrivit unei decizii aprobate, marți, de Consiliul Local Oradea.

„Realizarea investiţiei pe amplasamentul neîngrijit între strada Meiului și pârâul Peța se dorește să fie realizat din fonduri europene în perioada de finanțare 2021-2027”, arată un comunicat al Primăriei.

Zona, denumită „Grădină Urbană”, va avea o funcțiune mixtă de relaxare și educație și va fi un spațiu activ care va găzdui diverse activități.

Între altele, grădina va cuprinde accesuri pietonale multiple, o zonă de acces auto, cu parcări amenajate, o casă tropicală cu plante și animale, o casă cu fluturi, restaurant cu bibliotecă botanică (analogică și digitală), un centru de cercetare, dar și un muzeu botanic. De asemenea, grădina va cuprinde și zone pentru copii de diferite grupe de vârstă, dar și un pavilion de evenimente (petreceri de vară, lectură, concerte, festival de lumini).

„În urma aprobării investiției „Lucrări de interes public local pentru amenajare de noi spații verzi și pentru construcții cu caracter educativ și sportiv – Amenajare Grădină Urbană Nufărul”, se va trece la finalizarea studiului de fezabilitate și procesul de expropriere aferentă realizării spațiului verde”, arată comunicatul Primăriei.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *