Urmareste-ne pe

Actualitate

”Indiferența voastră ucide!” Elevii din Bihor au reacționat la tragedia fetiței omorâte de o poartă de fotbal în Crâncești

Publicat

pe

Elevii bihoreni au reacționat, luni, printr-un manifest, la decesul fetiței de doar 7 ani omorâte de o poartă de fotbal din curtea școlii din Crâncești, declarându-se stupefiaţi și atrăgând atenția autorităților că „indiferența voastră ucide”.

Potrivit Biroului Executiv al Consiliului Județean al Elevilor, manifestul denumit „Indiferența voastră ucide!” vizează „conștientizarea impactului absolut devastator al lipsei de implicare a autorităților în procesul educațional”.

„Tragedia a avut loc în pauza unui curs de dans organizat la Căminul Cultural de lângă școala din satul Crâncești, în curtea instituției, poarta de fotbal nefiind bine amplasată și cauzând riscul unor accidente. Cu toate acestea, nici directorul Liceului Tehnologic Dobreşti, doamna Livia Gego, în subordinea căreia se află școala, și nici domnul Nicolae Neag, primarul comunei, nu s-au asigurat de existența dotărilor necesare și de buna lor funcționare. Victima era elevă în clasa I la aceeași unitate de învățământ”, arată comunicatul.

Protestul a fost inițiat „ca reacție la adresa multitudinii de carențe care afectează starea generală și calitatea educației preuniversitare românești, la lipsa de pregătire și viziune a multor aleși locali inactivi în ceea ce privește dezvoltarea pe plan comunitar și educațional”.

Stimați factori decizionali, educația nu mai poate aștepta! Indiferența și neimplicarea unora dintre dumneavoastră se concretizează prin efecte letale! Datele ne prezintă o stare deplorabilă: doar 4 administrații publice locale acordă burse elevilor cu performanțe la învățătura și 45 de școli încă au grupurile sanitare amplasate în curte. De asemenea, lipsa de incluziune din spațiul școlar și ineficiența bazei materiale devin cauze ale unor tragedii precum recentul deces al fetiței din Crâncești, ucisă de poarta din curtea școlii care a căzut peste ea. V-ați asumat datoria fundamentală de a dezvolta comunitățile pe care le conduceți și de a investi în educație! Ci toate acestea, în momentul de față, majoritatea unităților de învățământ din Bihor nu dispun de resursele necesare unui demers calitativ, în timp ce primăriile dețin toate facilitățile necesare! Indiferența voastră are repercusiuni grave… Vă solicităm să preluați puținele modele de bune practici existente și să vă îndepliniți datoria!„, a transmis Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *