Urmareste-ne pe

Actualitate

De la un cablu: Incendiu la o clădire a Ocolului Silvic din Dobreşti

Publicat

pe

Miercuri noaptea a izbucnit un incendiu la o clădire administrativă a Ocolului Silvic din Dobreşti. Nouă pompieri din Beiuş şi voluntari din localitate au lichidat focul şi au salvat astfel bunuri valoroase.

Pompierii militari de la Secţia Beiuş şi membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dobrești (SVSU), alertaţi în jurul orei 00.45, au intervenit la stingerea flăcărilor care au atins o parte a acoperişului clădirii administrative, şi cel al construcţiei care adăpostea centrala termică. Forţele de intervenţie au protejat astfel încăperile clădirii şi au salvat bunuri valoroase.

Un comunicat al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor precizează că „pagubele au fost limitate la circa 8 metri pătrați din acoperișul camerei centralei termice,  aproximativ 3 metri pătrați din acoperișul clădirii administrative și circa 6 metri pătrați izolație polistiren”.

Cauza probabilă a incendiului pare a fi „un scurtcircuit de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător”, adaugă acelaşi comunicat.

Pompierii recomandă printre altele verificarea periodică a cablurilor electrice, schimbarea acestora când sunt uzate sau defecte, evitarea suprasolicitării, instalarea şi utilizarea aparatelor conform indicaţiilor producătorului, păstrarea la îndemână a unui stingător cu pulbere şi nu cu soluţie lichidă. Toate acestea pentru a preîntâmpina incendiile ce produc pagube.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *