Urmareste-ne pe

Actualitate

Parcurile Soarelui şi Veteranilor din Oradea prind contur (FOTO)

Publicat

pe

Lucrările la cele două mari coridoare verzi Soarelui și Veteranilor au început recent. La cel din strada Coriolan Pop se amenajează terenul, se montează bordurile, urmând apoi sistemul de irigații și de iluminat. La coridorul din Aurel Covaci se amenajează terenurile prin decopertare, umplere și nivelare, se lucrează la montarea bordurilor și la instalația de irigare şi apoi de iluminat public, anunță un comunicat al Primăriei Oradea.

Amenajarea coridorului verde de 8656 mp din strada Coriolan Pop – Cartierul Veteranilor este realizată de asocierea de firme S.C Saminstal S.R.L – S.C. B &T Artă și Arhitectură S.R.L Satu Mare pentru suma de 1.682.708,44 lei, iar durata lucrărilor este de șase luni. Proiectul mai prevede spații de relaxare, mese de ping-pong şi de şah, echipamente de joacă pentru copii, gazon cu sistem de irigare automatizat, masive florale și pietriș ornamental.

De asemnea, lucrările la coridorul verde în suprafaţă de 31.217 m.p. din strada Aurel Covaci – Cartierul Soarelui sunt executate de firma S.C Saminstal S.R.L. pentru 4.792.671,52 lei, iar termenul de execuție este de 5 luni. Se vor amenaja alei pietonale, zone de relaxare, facilități de agrement și sport, suprafețe verzi cu plantații de arbori și arbuști, o zonă peisagistică, pajiște însorită, un teren de baschet, o zonă dedicată șahului, pistă de alergare, perdea fonică înaltă, locuri dedicate copiilor.

„Prin aceste proiecte se va îmbunătăți calitatea mediului urban și totodată se va reduce poluarea prin reconversia terenurilor degradate și transformarea acestora în spații publice verzi și de agrement, cu acces nelimitat”, afirmă Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea, conform unui comunicat transmis de către Primăria Oradea.

Alături de coridoarele din Soarelui, Veteranilor, Barcăului, unde lucrările au început deja, vor mai fi amenajate parcurile Ion Bogdan și Grigorescu. Lucrările sunt efectuate pe 12 hectare de terenuri degradate şi fac parte dintr-un proiect de 8 milioane de euro, din fonduri europene, prin care municipalitatea şi-a propus să înmulţească spaţiile verzi din oraş.

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *