Urmareste-ne pe

Actualitate

Ionel Avrigeanu a fost numit director al ABA Crişuri. Dume a fost pus şef peste SGA Bihor

Publicat

pe

Sursa foto: eBihoreanul.ro

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri are un nou şef. Pe 17 februarie, Ionel Avrigeanu, liderul grupului PNL din Consiliul Judeţean, de profesie inginer, a fost numit directorul instituţiei, în locul PSD-istului Dorel Dume.

Dume, care la rându-i este consilier judeţean, n-a fost tras pe dreapta, ca urmare a afacerilor dubioase din trecut, dezvăluite de săptămânalul BIHOREANUL, ci a primit o altă funcţie de şef: director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor, entitate condusă până acum de un alt PSD-ist, Florian Oros, şi el consilier judeţean.

Schimbările au fost anunţate miercuri, printr-un comunicat al ABA Crişuri, care scoate la iveală şi că din echipa de conducere a ABA Crişuri a dispărut Valentina Ţoţa, o economistă pe care PSD a propulsat-o anul trecut la şefia instituţiei.

În schimb, ceilalţi şefi din conducerea ABA Crişuri au rămas pe poziţii. Istvan Imre (membru UDMR) este în continuare director tehnic Exploatare Lucrări Hidrotehnice, Ioan Oprean (ALDE) este director tehnic Resurse de Apă şi Planuri de Management, iar director economic este aceeaşi Maria Tonca. La Sistemul Hidrotehnic Individual Crişul Alb rămâne şef Ghiţă Toda.