Urmareste-ne pe

Actualitate

La doar 16 ani, o elevă din Oradea a fost admisă cu nota 10 la Universitatea Babeş-Bolyai

Publicat

pe

foto: Facebook

La doar 16 ani, Ilinca Lianu, elevă la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, a reușit performanța ca, în clasa a XI-a, să fie declarată admisă cu nota 10 la Facultatea de Fizică a Universității Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, în urma unui concurs organizat de această universitate, unde a obținut punctaj maxim.

Este vorba despre concursul de fizică „Augustin Maior”, care se adresează exclusiv elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a, și care a constat în rezolvarea a două probleme şi a unui subiect de teorie. Orădeanca a obținut punctajul maxim, 100, astfel, peste doi ani, când va absolvi liceul, are un loc garantat.

„Odată ajunsă studentă, voi hotărî specializarea pe care o voi îmbrăţişa după terminarea facultăţii”, a declarat adolescenta, ţinând să le mulţumească tuturor profesorilor alături de care a învăţat fizică.

Pe lângă învățătură, Ilinca se pricepe și la dans sportiv, antrenându-se la Clubul „Stelele Dansului”, și are la activ două titluri de campioană naţională, două titluri de vicecampioană, numeroase finale, clasări pe podium şi participări cu succes în competiţii naţionale.

Cel mai recent, în luna octombrie, ea şi partenerul ei de dans, Raul Popa, au devenit campioni naţionali, câştigând Campionatul Naţional de Clase de la Bucureşti, la cea mai înaltă clasă valorică, A latino, categoria de vârstă 19-35 de ani.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *