Urmareste-ne pe

Actualitate

Marca mall-ului Oradea Shopping Center vândută pentru doar 1.000 de lei

Publicat

pe

(Sursa foto: Oradeainfo.ro)

Marca fostului centru comercial de la marginea orașului, Oradea Shopping City, va fi vândută pentru doar 1.000 de lei.

Informația a fost făcută publică de site-ul de știri Economica.net, în care se mai precizează și că suma a fost aprobată în 8 ianuarie de creditorii companiei.

Proiectul a făcut parte dintr-un plan de investiții al companiei irlandeze Mivan Development și Moritz Group, în valoare de 700 milioane de euro şi care viza construcția a zece centre comerciale în România.

Din întreg proiectul, compania irlandeză a reușit să finalizeze doar un centru comercial în București, Liberty Center și mai deținea terenuri în Arad, Bacău, Ploiești, Târgu-Mureș, Brașov, Sibiu și Galați.

Înainte de Oradea Shopping Center, centrul s-a numit Tiago Mall și a fost declarat falimentar în mai 2010, iar în luna iunie a fost vândut pentru 30,5 milioane de euro plus TVA, cumpărătorul fiind societatea Shopping Center Holding, controlată indirect de milionarul Gabriel Popoviciu. S-au mai investit circa 20 milioane euro în finalizarea mall-ului, care a primit numele de Oradea Shopping City şi a fost deschis în 2011.

Investiţia n-a „prins” în oraş, atrăgând magazine puţine şi fără impact şi, drept urmare, clienţi puţini. Centrul comercial a fost închis în vara anului 2017.

În clădirea fostului mall Oradea Shopping City a rămas funcţională sala de evenimente Ambasador, iar în curând acolo se va deschide un mega-magazin Mömax, al gigantului austriac de retail de mobilă XXXLutz.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *