Urmareste-ne pe

Actualitate

Orădeanul Marcel Boloș a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate

Publicat

pe

Orădeanul Marcel Boloş, propus ministru al Fondurilor Europene, a primit, marţi dimineaţă, avizul comisiilor reunite pentru afaceri europene ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, între cei care au votat pentru el numărându-se fostul premier PSD Victor Ponta, acum liderul PRO România, și ministrul demis al Finanțelor Eugen Orlando Teorodovici.

„Deşi nu o să votez învestirea Guvernului Orban, o să votez azi pentru domnul Boloş. Faptul că oameni profesionişti din guvernul Ponta se vor regăsi în guvern e un lucru  bun. (…) Mi-aş fi dorit să fiţi ministru al Transporturilor, nu al Fondurilor Europene, dar e un început”, a spus Victor Ponta, în vreme ce Teodorovici i-a cerut să se implice în ancheta care îl vizează pe liderul USR, Dan Barna.

Boloș a obținut 21 de voturi „pentru”, patru voturi „împotrivă” şi şase abţineri, avizul comisiei fiind, însă, unul consultativ.

În prezentarea sa, Boloş a amintit că a început activitatea în 2008 în Primăria Oradea, unde a fost şeful Direcţiei de Fonduri Europene timp de patru ani. „Am construit un portofoliu de 77 de proiecte cu o valoare de 187 milioane de euro. Asta a fost prima mea parte a activităţii în domeniul fondurilor europene. Am avut calitatea de beneficiar, înţelegând care sunt greutăţile”, a spus Boloş, potrivit presei centrale.

De asemenea, orădeanul a menţionat că în 2012, în calitate de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, a coordonat Programul Operaţional Regional, unde în acel an s-a înregistrat o absorbţie de 500 de milioane de euro.

Între altele, în timpul audierilor, Marcel Boloş a avertizat că pentru anul viitor există un risc de dezangajare de 3,2 miliarde euro și a spus că Guverul ar trebui să se pregătească din timp pentru accesarea de fonduri europene.

„Trebuie să luăm încă de la începutul anului măsurile necesare pentru a evita riscul de dezangajare. Avem pe politica de coeziune 30,5 miliarde euro alocaţi, iar sarcina noastră e aceea de a avea la începutul anului 2021 documentele programatice finalizate astfel încât să fim în situaţia în care să putem accesa banii europeni încă din prima parte a anului 2021″, le-a spus Boloş parlamentarilor.

El a mai spus că trebuie schimbată „paradigma instituţională”, în aşa fel încât în centrul atenţiei să fie beneficiarii şi proiectele.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *