Urmareste-ne pe

Actualitate

Primăria e online: orădenii pot de acum să își plătească dările sau să-şi procure actele direct de pe site-ul instituției

Publicat

pe

Orădenii pot de acum să facă plăți, să înregistreze declarații, dar și să scoată certificate fiscale de la ghișeul online al Primăriei Oradea.

Toate facilitățile, precum și mecanismul de funcționare a ghișeului virtual au fost prezentate, luni, de șeful Direcției Economice a Primăriei, Eduard Florea.

Serviciul „ghișeul online” a fost dat în funcțiune luni și poate fi accesat pe site-ul oradea.ro, la butonul „ghișeul online”, cel care a înlocuit butonul „plăți”. De menționat că ghișeul este accesibil atât persoanelor fizice cât și juridice.

Accesul, a explicat directorul Eduard Florea, va putea fi limitat (pe bază de CNP, respectiv CUI, sau fără autentificare) sau complet (pentru deţinătorii aşa-numitelor „credenţiale”, cu user şi parolă).

Ghişeul online va permite contribuabililor accesul la 8 servicii (în prezent), unele existente deja, altele noi, aşa încât aceştia vor putea să depună declaraţii online (de exemplu referitoare la proprietăţi), să facă online plata autorizaţiilor de acces în oraş cu mijloace de transport greu, să îşi cumpere abonamente de parcare, să achite taxe şi impozite, să înregistreze cereri şi petiţii, să urmărească stadiul soluţionării acestora, să îşi scoată certificat de cazier fiscal, dar şi să-şi monitorizeze istoricul relaţiilor fiscale cu municipalitatea, printr-o arhivă personală a actelor de tot felul.

În prezent, conform şefului Direcţiei Economice, nu au fost integrate în ghişeul online servicii prestate de Starea Civilă.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *