Urmareste-ne pe

Actualitate

Primarul Ilie Bolojan a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea sistemului de termoficare din Oradea, etapa a III-a

Publicat

pe

Undă verde la cea de-a treia etapă de reabilitare a sistemului de termoficare în Oradea. Primarul Ilie Bolojan și secretarul de stat Carmen Moraru au semnat, marți, la sediul Ministerului Fondurilor Europene, contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009–2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice – Etapa III”.

Informația a fost făcută publică de Primăria Oradea, printr-un comunicat, conform căruia proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) și are o valoare de 133,97 mil. lei (din care 113,87 fonduri europene).

De investiție vor beneficia 66.409 consumatori casnici și 1.981 consumatori non-casnici, din care 1.799 companii comerciale și 182 instituții publice din Oradea, printre care școli, grădinițe, spitale ori sediile unor autorități publice locale.

„Prin acest proiect, vor fi reabilitaţi 23,1 km de rețele de termoficare primară, alături de 1,3 km de rețele de termoficare primară care vor înlocui rețeaua secundară, precum şi 1,1 km de rețele de termoficare secundară. Proiectul mai cuprinde reabilitarea a 42 puncte termice şi instalarea a 39 minipuncte termice”, arată comunicatul.

„Acest proiect, alături de celelalte două derulate, va face posibil ca cea mai mare parte a rețelei orașului nostru să fie reabilitată, ceea ce va duce la eliminarea avariilor mai lungi de 24 ore, reducerea cu 35% a pierderilor de rețea și la asigurarea, în următorii ani, a unui preț acceptabil pentru populație. Mulțumesc echipei Ministerului Fondurilor Europene pentru colaborarea pentru acest proiect”, a declarat, conform informării, primarul Ilie Bolojan.

Documentul mai subliniază și că „Oradea este singurul oraș din România care nu a pierdut clienți în sistemul de termoficare centralizat, dimpotrivă – numărul de apartamente racordate la sistemul centralizat a crescut de la 61.500 locuințe, în anul 2014, la 67.000, în prezent”.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *