Urmareste-ne pe

Actualitate

Programul manifestărilor de 1 Decembrie, la Oradea. Primăria pregătește 2.700 de porții de fasole cu ciolan

Publicat

pe

foto: arhivă

Festivitățile ocazionate de Ziua Națională se vor desfășura, în Oradea, duminică, 1 decembrie, începând cu ora 12, în Parcul 1 Decembrie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, manifestările vor debuta cu ceremonialul religios şi alocuțiuni, urmate de un recital folcloric și festivitatea de depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori.

Defilarea personalului militar, cu tehnica din dotare, se va desfășura de la ora 13.30, în Centrul Civic. Apoi, participanții sunt așteptați la fasole cu ciolan.

„Imediat după finalizarea paradei, activitățile se mută pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, astfel că în jurul orei 14.00 va începe distribuirea meniului tradiţional de fasole cu ciolan și varză murată. Porțiile vor fi oferite în caserole, în două puncte de distribuţie, din care la unul contra cost (la un preț de 5 lei)”, arată comunicatul municipalității.

În acest an, municipalitatea a pregătit 2.700 de porţii de mâncare, preparate de către Garnizoana Oradea, la popota militară.

Festivitățile dedicate Zilei Naţionale a României 2019 se vor încheia cu defilarea și retragerea cu torțe, pe traseul: strada Dunării – strada Republicii – Piața Ferdinand – Piața Unirii, în intervalul orar 18.00-18.30.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *