Urmareste-ne pe

Actualitate

S-a prăbușit cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase cascade din lume (VIDEO)

Publicat

pe

Cascada Bigar s-a prabusit - FOTO: Facebook/Sima Ana-Anda

Una dintre cele mai frumoase cascade din lume s-a prăbușit luni seară, puțin după ora 18. Este vorba despre cascada Bigăr din Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița.

Din câte se pare, iar prăbușirea a survenit din cauze naturale.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit din cauze naturale”, a anunțat  pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Cascada Bigar s-a prabusit – FOTO: Facebook/Sima Ana-Anda

Potrivit reprezentanților regiei, travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar cascada a cedat sub propria greutate.

“Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate”, au precizat aceștia.

Cascada Bigar s-a prabusit – FOTO: Facebook/Sima Ana-Anda

Angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.

Ghidul de turism Mircea Jumanca a spus pentru Deutsche Welle că motivul pentru care Cascada Bigăr s-a prăbușit este intervenția omului în circuitul apei.
„Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a precizat Jumanca. Acesta a spus că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.
Ipoteza este respinsă, însă, de Romsilva.

„Cea mai frumoasă din lume”

Într-unul din topuri realizate de „The World Geography”, cascada Bigăr fost desemnată cea mai frumoasă cascadă din lume.

Jurnaliştii de la Huffington Post au publicat un articol pe baza topului întocmit de „The World Geography”, în care se spunea despre cascadă că este “un loc magic, desprins parcă din basme”.

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *