Urmareste-ne pe

Actualitate

Nuntă la muzeu: Casa Darvas – La Roche din Oradea și-a deschis porțile pentru viitorii miri

Publicat

pe

Prima cuninie civila, la Casa Darvas - La Roche - Foto: Primaria Oradea

Doi tineri au ales să-și unească destinele într-una dintre cele mai frumoase clădiri din Oradea. Este vorba despre Casa Darvas – La Roche, primul muzeu Art Nouveau din România.

Potrivit portalului municipalității, oradea.ro, cununia a fost oficiată de primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Reabilitată și transformată în primul muzeu Art Nouveau din România, Casa Darvas – La Roche a găzduit prima cununie civilă.

Emblematică pentru arhitectura Seccesion vienez, Casa Darvas, construită între 1909 şi 1910, după un proiect al arhitecţilor László Vágó şi József Vágó, se află pe strada Iosif Vulcan, la nr. 11.

Cei care vor să aleagă muzeul Art Nouveau ca loc de desfășurare a cununiei civile trebuie să achite „o taxă  de oficiere a cununiei civile în altă locație”, în valoare de 1.000 de lei. Aceasta se plătește la ghișeele Primăriei Oradea.

De asemenea, mirii trebuie să achite o taxă de 595 de lei pe oră pentru revervarea spațiului în casa Darvas – La Roche, sumă care se plătește la casieria de bilete a muzeului. Pentru o ședință foto în același loc, tot timp de o oră, se plătește aceeași sumă de 595 de lei.

Cei interesați pot solicita informații scriind un e-mail la contact@oradeaheritage.ro.

 

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *