Urmareste-ne pe

Actualitate

Sărbători tropicale: Temperaturile vor ajunge la peste 20 de grade

Publicat

pe

România se află în aceste zile sub un val de căldură neobișnuit pentru o astfel de perioadă. Marți dimineața, temperatura a ajuns la peste 10 grade la munte, și se anunță în continuare creșteri.

Potrivit Adevarul.ro, marți, maximele se vor situa între 8 și 20 de grade în țară, iar în noaptea de marți spre miercuri temperaturile vor varia între -10 și 10 grade Celsius, cu mult peste media normală din mijlocul lunii decembrie.

„De Crăciun va fi mai cald decât în mod obişnuit. Nu este o excepţie, pentru că cel mai călduros Crăciun în ultimii ani a fost în 2014 – 2015, când am mai avut temperaturi de 20 de grade la Calafat, de pildă, iar la Bucureşti 17 – 18 grade. Cât priveşte ninsorile, acestea vor fi la altitudini de peste 1.800 de metri. Stratul se zăpadă va putea fi prezent, dar şi aici vorbim de posibilitatea ca acesta să se mai diminueze în condiţiile în care şi în zona montană vorbim de temperaturi pozitive, ziua, în jurul a 4 – 5 grade. Deja la staţia meteorologică Bâlea Lac avem un strat de zăpadă de 60 cm, dar nu va putea suferi modificări semnificative, pentru că nopţile rămân în continuare cu temperaturi sub zero grade. În Bucureşti, şansele de a avea zăpadă de Crăciun sunt mici”, a declarat, luni, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru sursa citată.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *