Urmareste-ne pe

Actualitate

Manager nou, proiecte noi: Cinci secții ale Spitalului Municipal vor fi dotate cu echipamente moderne

Publicat

pe

Sursa foto: ziare.com

Cinci secții ale Spitalului Municipal Gavril Curteanu vor fi dotate, până la finalul anului 2020, cu echipamente moderne care valorează aproape 2,5 milioane de euro.

Contractul denumit „Îmbunătățirea serviciilor medicale transfrontaliere cu echipamente medicale modernizate” , inițiat încă din 2017 în parteneriat cu Spitalul Județean din Bekes, Ungaria, a fost semnat, luni, de noul manager al Spitalului, Maria Silaghi, şi Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă transmis de reprezentanții unității spitalicești.

Astfel, se va achiziționa aparatură medicală pentru cinci secții. Pentru Centrul de Imagistică va fi achiziționat un aparat RMN şi pentru ecografie,  pentru secția de Radiologie un aparat digital de radiografie – radioscopie, pentru secția de Terapie Intensivă un echipament C-arm cu monitoare și aparate de ventilație de înaltă performanță, iar pentru sălile de curs, care vor intra în Compartimentul IT al unității, se va achiziționa un sistem de telemedicină.

De asemenea va mai fi cumpărat un sistem de transport vacuum pentru probe de laborator și medicamente, precum şi un turn 3D FULL HD pentru Chirurgie Adulți și Chirurgie Pediatrie.

Bugetul total eligibil pentru spitalul orădean este de 2.454.338,00 euro, sursele de finanțare fiind Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – 2.086.187,30 euro, bugetul de stat al României – 319.039,40 euro și contribuția proprie a Spitalul Municipal –  49.111,30 euro.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, începând din 1 noiembrie 2019 până la 31 decembrie 2020.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *