Urmareste-ne pe

Actualitate

Evacuarea! Bolnavii bihoreni de Covid, mutați din Spitalul Municipal la vechea secție de Boli Infecțioase de pe Republicii

Publicat

pe

Nouă bolnavi de coronavirus au fost duși, luni seară, de la Spitalul Municipal la secția de Boli Infecțioase de pe strada Republicii, aceștia fiind ultimii pacienți cu simptome ușoare internați în spitalul Covid.

Acest lucru va permite redeschiderea unității spitalicești pentru bolnavii cronici. De altfel, încă de sâmbătă personalul medical a început să dezinfecteze și să curețe secțiile în care au fost îngrijiți bihorenii cu Covid-19.

Transportarea pacienților a început la ora 18.30, primii fiind un bărbat și o femeie cu simptome ușoare care au fost duși cu o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, deservită de doi angajaţi echipaţi cu combinezoane de protecţie.

DSP Bihor anunțase luni dimineață că încă 44 de persoane erau internate în spital, însă în cursul zilei, câțiva pacienți au fost declarați vindecați și apoi externați. Pe de altă parte, la Spitalul Municipal au mai rămas internați câţiva bolnavi, unul la secția de Chirurgie Generală, patru la Terapie Intensivă și alți patru la Chirurgie Oncologică.

Și la secția de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie mai sunt internate șase femei suspecte de coronavirus şi cei șase copii pe care i-au născut.

În aceeași zi, a început şi mutarea logisticii care în ultimele 4 luni fusese relocată către spitalele de sprijin (Judeţean, CFR şi cel al MAI). „În prima parte a zilei s-au adus înapoi la spital aparatură, mobilier şi echipamente care au fost mutate în timpul pandemiei, cu tot cu secţiile de Pediatrie şi Chirurgie pediatrică, la Maternitate şi la Judeţean”, a spus asistentul şef Călin Barabaş.

Directorul medical al Spitalului Municipal, Ovidiu Burtă, a precizat că după redeschidere, regulile vor fi stricte pentru cei care vor intra, iar internările se vor face doar după ce un medic va decide acest lucru în urma consultaţiilor în regim ambulatoriu.

„Pacienţii vor fi termometrizaţi la intrare, unde vor completa şi declaraţii pe proprie răspundere. Toţi îşi vor lăsa hainele la garderobă, niciunul nu va putea să ajungă în salon îmbrăcat în haine cu care a umblat şi pe stradă”, a explicat Burtă. De asemenea, vizitele aparţinătorilor vor fi strict interzise, nu doar restricţionate, ca înainte de pandemie.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *