Urmareste-ne pe

Actualitate

Depozitarea ilegală a gunoaielor, pedepsită: Garda de Mediu Bihor va confisca mașinile care fac transporturi ilegale

Publicat

pe

(Sursa foto: Facebook - Institutia Prefectului Bihor)

La inițiativa prefectului județului, Dumitru Țiplea, Primăria Oradea și Garda de Mediu Bihor vor semna marți un protocol care va permite confiscarea mașinilor folosite pentru transportarea gunoaielor în zone nepermise ale orașului.

„Acordul vizează reducerea numărului de depozite ilegale de deșeuri și se va concretiza prin demararea unor acțiuni de control pe raza municipiului Oradea. În cadrul verificărilor, patrulele mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu și cadre ale Poliției Locale vor aplica, pe lângă sancțiuni contravenționale, și măsura confiscării autovehiculelor folosite la transportul și depozitarea ilegală a deșeurilor. Conform protocolului, Primăria Municipiului Oradea va asigura spațiul de depozitare a autovehiculelor confiscate”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții instituției prefectului.

Acordul vine după o campanie de verificare, desfășurată în aprilie, a stării de salubrizare în Bihor, în urma căreia au fost identificate depozite ilegale de gunoaie, totalizând 154.314 mp de deșeuri provenite din deșeuri de construcții, menajere, plastice, hârtie-carton.

Garda de Mediu se va deplasa în următoarele două luni la fiecare primărie din județ pentru a verifica dacă respectă toate regulamentele în domeniul salubrităţii.

În urmă cu o lună, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat instrucțiunile de aplicare a sancțiunilor contravenționale privind confiscarea bunurilor.

„Confiscarea bunurilor este o sancțiune complementară amenzilor pentru depozitarea ilegală a deșeurilor, care pornesc de la 1.000 de lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice”, mai transmit reprezentanţii Prefecturii.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *