Urmareste-ne pe

Actualitate

Țeapă de 130.000 de lei! Orădeancă bănuită că a fraudat 4 instituții bancare cu ajutorul unor sărmani

Publicat

pe

130.000 de lei este prejudiciul creat de o grupare condusă de o femeie din Oradea care s-a folosit de patru persoane cu situație materială precară pentru a frauda patru instituții bancare.

Informația a fost făcută publică joi, printr-un comunicat transmis de Poliția Bihor, care anunță că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările faţă de trei femei de 53, 55 și 45 de ani, din Oradea și din comuna Sânnicolau Român, și față de doi bărbați de 63, respectiv 61 de ani, ambii din Oradea, cu toții bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, instigare la înşelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și uz de fals în formă continuată.

„Polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe femeia de 53 de ani, din Oradea, că, în perioada ianuarie – februarie 2019, ar fi racolat celelalte patru persoane cercetate în aceeași cauză, care aveau o situție materiale precară, cărora le-ar fi întocmit documete de venit fals și pe care le-ar fi instigat să le foloseasca la patru instituții bancare, pentru obținerea unor credite de nevoi pesonale”, se explică în comunicat.

Ceilalți patru bihoreni sunt bănuiți că au indus în eroare reprezentanții celor 4 instituții bancare, prin folosirea documentelor de venit falsificate, respectiv a unor decizii de pensionare și a unor cupoane de pensie, în care se atesta, în fals, că ar fi pensionari și ar realiza venituri lunare. Cu ajutorul actelor falsificate, aceștia au solicitat 12 credite de nevoi personale, din care au fost aprobate și obținute șapte credite.

„Orădeanca de 53 de ani este bănuită că ar fi păstrat pentru sine și ar fi folosit în interes personal cea mai mare parte din banii astfel obținuți de la bănci. Prejudiciul total cauzat astfel instituțiilor bancare este de 130.300 de lei și a fost recuperat parțial de polițiștii bihoreni, prin aplicarea de măsuri asiguratorii”, arată comunicatul.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *