Urmareste-ne pe

Actualitate

Urgență la container: UPU se va muta în cele 43 de containere din fața Spitalului Județean (FOTO)

Publicat

pe

Activitatea medicală de urgență a Spitalului Județean se va muta de miercuri în cele 43 de containere din fața unității spitalicești.

Noul sistem va fi valabil până la mijlocul lunii septembrie, când lucrările de reabilitare a Unității de Primiri Urgențe ar trebui să fie finalizate.

„Partea veche a Unităţii de Primiri Urgenţe, unde trebuie să se facă demolări, a fost golită. Tocmai de aceea s-a apelat la această soluţie de a închiria 43 de containere, care oferă condiţiile solicitate de Direcţia de Sănătate Publică, până la mijlocul lunii septembrie. Ne cerem scuze pacienţilor Spitalului Judeţean”, a spus managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp, după cum se arată într-un comunicat al municipalității.

Containerele au aparatură de specialitate, aer condiționat și alte facilități pentru buna desfășurare a actului medical.

Proiectul de reabilitare a Spitalului Județean, din care face parte și reînnoirea Unității de Primiri Urgențe, este unul important, în valoare de 21,2 milioane de lei, și realizat până acum în proporție de 75%. Suma este plătită 51,3% de Ministerul Sănătății și 48,7% din bugetul local.

Lucrările sunt executate de Drumuri Bihor, iar termenul de predare: ianuarie 2021.