Urmareste-ne pe

Actualitate

Trei cadre medicale cu coronavirus din Salonta au refuzat internarea

Publicat

pe

Trei cadre medicale care provin din secția infectată cu coronavirus din Spitalul Municipal Salonta au refuzat internarea marți, în baza deciziei Curții Constituționale, prin care carantinarea, izolarea și spitalizarea obligatorie sunt neconstituționale.

Surse medico-sanitare au confirmat că două asistente și o infirmieră de la Spitalul Municipal din Salonta au refuzat internarea, acestea fiind asimptomatice.

„S-a discutat cu colegele respective şi li s-a explicat de către medici că internarea este cea mai bună soluţie pentru dânsele şi pentru familiile lor. Duminică au plecat cu ambulanţa la Oradea, pentru a fi internate la Spitalul Municipal, la Infecţioase, dar când au ajuns acolo au semnat o declaraţie pe proprie răspundere că refuză internarea”, a spus Adrian Hațegan, managerul Spitalului Municipal din Salonta.

El a mai adăugat că acestea au promis că vor sta în izolare la domiciliu.

O fiică a uneia dintre cadrele medicale din Salonta a contactat marți redacția săptămânalului Bihoreanul spunând că femeile au refuzat internarea pentru că asistentele de la Boli Infecțioase s-au purtat urât cu ele și că, inițial, au crezut că merg la Oradea pentru o retestare, nefiind anunțate că vor fi internate.

Tot marți, un alt bihorean în vârstă de 84 de ani a fost diagnosticat cu coronavirus, dar acesta a acceptat să fie internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Oradea. Potrivit unui comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică Bihor, la aceeași secție mai sunt internate încă 57 de persoane.

Din cauza deciziei CCR, agenții de Poliție din Bihor nu au mai verificat nici o persoană din cele 600 din Bihor, aflate în izolare la domiciliu. Alte 7, care se aflau în carantină în centrul din Pădurea Neagră au fost eliberate, deși au venit din zone periculoase, cu multe cazuri de Covid-19.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *