Urmareste-ne pe

Actualitate

11 medici români vor pleca în Italia pentru a-și ajuta colegii: patru sunt din Oradea

Publicat

pe

Într-o declarație de presă făcută luni, Klaus Iohannis a transmis că pentru a-și arăta solidaritatea va trimite în Italia o echipă de 17 cadre medicale care își vor ajuta colegii în lupta împotriva virusului COVID-19, iar printre aceștia se află și orădeni.

„Din echipa românească de 11 medici şi 6 asistenţi medicali fac parte şi doi colegi medici specialişti din UPU”, a declarat șeful UPU-SMURD Bihor, Hadrian Borcea. Acesta mai spus și că celelalte două cadre medicale sunt un doctor și o asistentă de la secția ATI a Spitalului Judeţean din Oradea.

Cadrele medicale vor pleca marți dimineața cu un avion și vor ateriza la Milano. Voluntariatul va dura două săptămâni.

„Dr. Raed Arafat a transmis un mesaj către cadrele SMURD săptămâna trecută, pentru a afla dacă se oferă voluntari. Eu sunt mândru de cei doi colegi că s-au oferit voluntari, sunt mândru că au acceptat, iar experienţa lor ne va folosi şi nouă aici”, a spus  Borcea.

Tot acesta a mai adăugat că cei patru vor ține legătura permanent cu ei și vor transmite toate informațiile despre procedurile care se folosesc acolo. El nu a putut oferi însă informații despre identitatea medicilor.

Italia este prima țară europeană secerată de virusul COVID-19, care a provocat până în acest moment peste 16.500 de decese. Până nu de mult aceasta era țara cu cele mai multe îmbolnăviri, însă a fost devansată de SUA unde au fost înregistrate aproape 380.000 de cazuri și Spania cu aproape 137.000 de cazuri.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *