Urmareste-ne pe

Actualitate

Bihorean prins cu o armă letală și cartușe de contrabandă

Publicat

pe

(Foto: generic, viitorulilfovean.ro)

Polițiștii bihoreni au confiscat vineri o armă letală lungă, cartușe cu glonț, un cartuș cu alice, o lunetă și un binoclu de la un orădean de 46 de ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, orădeanul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în prezent este sub control judiciar timp de 60 de zile.

Asta pentru că polițiștii de la serviciul de Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au descoperit vineri în urma unor percheziții la locuinţa lui din Căndăreni şi apoi la a unui prieten de-al său de 74 de ani, din Cărănzel, o armă letală lungă pe care o deținea ilegal, respectiv 164 de cartușe cu glonț, un cartuș cu alice, toate nepercutate, o lunetă și un binoclu de culoare neagră.

Bărbatul este bănuit de autorități pentru comiterea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată.

„În urma extinderii cercetărilor în cauză, sâmbătă, 4 aprilie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au descoperit în locuința unui bărbat de 74 de ani, din localitatea Cărănzel, județul Bihor, 164 de cartușe cu glonț, un cartuș cu alice, toate nepercutate, o lunetă și un binoclu de culoare neagră, în legătură cu care, în urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că ar aparține bărbatului de 46 de ani, din Oradea”, se arată în comunicatul transmis.

Orădeanul le-a mărturisit autorităților la audieri că le-ar fi achiziționat din spațiul comunitar și le-ar fi introdus, ilegal, pe teritoriul României, în cursul lunii decembrie anul trecut.

Față de acesta, ancheta este continuată de polițiștii aceluiași serviciu sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. Bihoreanul de 74 de ani este anchetat de asemenea pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *