Urmareste-ne pe

Actualitate

Au fost înregistrate primele două decese de coronavirus în Bihor

Publicat

pe

(Sursa foto: Vox.com)

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni dimineața că cel de-al 156-lea deces de Covid-19 din țară este un bihorean de 70 de ani care a fost internat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Oradea. Acesta a murit duminică, fiind primul caz de deces din Bihor.

Bărbatul era din Bulz și suferea de o pneumonie trenantă. În 26 martie a fost internat la secția de pneumologie de la spitalul Orășenesc din Aleșd, unde medicii nu au luat măsuri de precauție.

Managerul unității spitalicești din Aleșd, Florin Creț, a precizat ulterior într-o conferinţă că bărbatul de 70 de ani a oferit declarații eronate cadrelor medicale spunând că nu a intrat în contact cu alte persoane infectate.

A doua zi, deoarece starea pacientului s-a agravat, a fost internat şi tratat pe secţia ATI a Spitalului Municipal din Oradea, rezultatul testării pentru coronavirus fiind pozitiv. După mai bine de o săptămână de luptă împotriva virusului, acesta a decedat duminică după-amiază.

Conform unor surse, al doilea deces înregistrat în Bihor este al unui bărbat în vârstă de 82 de ani care a fost de asemenea internat pe secţia ATI, suferind și afecţiuni cronice. Acesta s-a stins din viaţă luni dimineaţa.

Pe de altă parte, până în prezent, cinci pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

Conform informării DSP Bihor de luni dimineaţă, în judeţ existau 961 de persoane în carantină, 2.299 persoane autoizolate la domiciliu şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 374.500 lei, pentru ieșirea nejustificată din case.

Totodată, cele mai recente date publicate de Grupul de comunicare strategică al Guvernului arată că în judeţul Bihor au fost confirmate până în prezent 52 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar în ţară numărul total al îmbolnăvirilor confirmate a ajuns la 4.057.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *