Urmareste-ne pe

Actualitate

Din cauza numărului mare de infectări, în spitalul din Beiuș vor fi internați pacienți cu Covid-19

Publicat

pe

(Spitalul Municipal din Beiuș. Foto: arhivă)

Pentru că numărul de infectări cu coronavirus este în creștere în zona Beiuș, autoritățile bihorene au decis ca în unitatea spitalicească să fie internați pacienții diagnosticați pozitiv din zonă.

În ultimele 24 de ore, alte 37 de persoane au fost depistate cu coronavirus, iar un bărbat de 69 de ani cu Covid-19 a decedat.

Anti-Covid de nevoie

Decizia ca spitalul din Beiuș să devină anti-Covid a fost luată în urma unei vizite pe teren efectuate de coordonatorul spitalelor din Bihor, Gheorghe Carp, și prefectul județului, Dumitru Țiplea.

„Având în vedere că în zona Beiuş situaţia epidemiologică este în extindere, cu tot mai multe cazuri de Covid, în urma unei vizite făcute în teren cu dl. prefect Dumitru Ţiplea, am decis ca secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Beiuş să devină secţie exterioară a Spitalului Municipal din Oradea, pentru pacienţi Covid, cu toate cele 20 paturi. Pe cât este posibil, vrem să evităm aducerea la Oradea a persoanelor asimptomatice şi cu forme uşoare din zonă”, a declarat dr. Carp.

În urmă cu o săptămână și spitalele de recuperare din Băile 1 Mai și Băile Felix au fost transformate în unități-suport, acolo unde sunt internați pacienți Covid asimptomatici sau cu simptome ușoare. Cele două unități dispun în total de 200 de paturi.

Numărul infectărilor crește

În ultimele 24 de ore, în urma testărilor, au fost diagnosticate încă 37 de persoane cu corornavirus. Acestea au domiciliul în Oradea, Ţeţchea, Bunteşti, Sântandrei, Drăgăneşti, Tărcaia, Pomezeu, Ineu, Finiş, Copăcel, Oşorhei şi Batăr.

Potrivit unor surse medico-sanitare, printre noii bolnavi se numără un medic al Direcției de Sănătate Publică, un medic de la Spitalul Județean testat la sosirea din concediu, 2 infirmiere angajate la spitalul privat Pelican, 8 pacienţi ai Spitalului Judeţean, 5 ai spitalului din Beiuş și câte unul de la spitalele din Salonta şi Aleşd.

De la începutul pandemiei și până în prezent s-au înregistrat 1.331 de cazuri de coronavirus în Bihor, dintre care 696 de persoane s-au vindecat.

Tot în ultima zi, la Spitalul Municipal din Oradea s-a înregistrat decesul unui bărbat de 69 de ani bolnav de Covid, dar și de alte afecțiuni. Numărul deceselor a ajuns astfel în județ, la 34, mai transmit aceleași surse.

La Spitalul Municipal din Oradea luni erau internate 409 persoane, din care 279 confirmate cu Covid (6 la ATI şi 273 în secţiile de Infecţioase şi Pneumologie), restul fiind suspecţi.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *