Urmareste-ne pe

Actualitate

O orădeancă stabilită în Liban povestește despre catastrofa de la Beirut, capitala distrusă în urma a două explozii

Publicat

pe

(Foto: Digifm.ro și eBihoreanul.ro)

Beirut, capitala statului Liban, aflat în pragul sărăciei, a devenit marți un loc al groazei, în urma a două explozii uriașe declanșate în port care au omorât peste 100 de persoane, iar alte 4.000 au fost rănite. O orădeancă locuiește la câțiva kilometri de oraș și a povestit care este atmosfera acolo.

Orădeanca Luminița Crăciun locuiește de 27 de ani în Saida, un oraș aflat la 60 de kilometri de capitala libaneză. Aceasta a declarat miercuri pentru site-ul de știri eBihoreanul.ro că a crezut inițial că a fost bombardat orașul în care locuiește.

„Suntem obişnuiţi cu greul, dar ce-a fost ieri a fost un film de groază”, a povestit femeia, adăugând că a primit mai multe mesaje de la prietenii săi care locuiesc în Beirut și că, din fericire, niciun român nu a fost rănit.

Luminița spune că acolo oamenii sunt uniți, indiferent de religie, se mobilizează rapid: „Şi eu acum mă duc să văd cu ce pot ajuta, nu pot sta cu mâinile în sân. S-a făcut un punct de donare aici în Saida, oamenii au început să vină. Donare de sânge, de haine, de mâncare, fiecare ajută cu ce poate”.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile libaneze, în portul de la Beirut au explodat 2.750 de tone de nitrat de amoniu.

În Liban situația economică este în pragul colapsului, o treime din populație trăiește sub limita sărăciei. Cetățenii protestează în stradă împotriva celor care îi conduc, nemulțumiți fiind de lipsa apei potabile, de penele de curent frecvente, de rata ridicată a șomajului.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *