Urmareste-ne pe

Sanatate

Spitalul de stat în care pacienții își pot alege singuri meniul în funcție de afecțiunile de care suferă

Publicat

pe

Pacientii isi pot alege meniul

Meniu la alegere pentru pacienții Spitalului Municipal “Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. Aceștia pot să-și aleagă meniul în funcție de afecțiunile de care suferă și de recomandarea medicilor.

“Spitalul Municipal din Oradea le pune la dispoziție pacienților, începând din această săptămână, inclusiv meniuri vegetariene, hipoalergenice sau fără gluten. În prezent, este singurul spital public din țară care oferă pacienților posibilitatea de a-și alege meniul. Aceștia au la dispoziție un catalog cu o ofertă variată și care cuprinde nu mai puțin de 27 de variante de meniu. Preparatele sunt pregătite în regim de catering, fiind livrate în caserole, proaspete și calde”, se arată în informarea transmisă de către Primăria Oradea.

În primăvara acestui an, unitatea medicală a fost dotată, printr-un proiect derulat pe fonduri europene, cu mai multe echipamente, în valoare de peste zece milioane de lei. Au fost achiziționate cinci monitoare, cinci aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă, patru defibrilatoare manuale, urmând să fie cumpărate și alte aparaturi medicale, respectiv injectoare, o platformă ecografică pentru evaluarea ochiului ș.a.

Potrivit conducerii spitalului, de la 1 iulie au demarat și lucrările de anvelopare a clădirii de pe strada Corneliu Coposu, scopul fiind creşterea eficienţei energetice şi reducerea cheltuielilor.