Urmareste-ne pe

Magazin

A fost depistat primul caz de gripă aviară H10N3 la om, în China

Publicat

pe

Diagnosticul de gripă aviară cu tulpina H10N3 a fost pus pe 28 mai - Foto: ARHIVA

A fost confirmat primul caz uman de infecţie cu tulpina H10N3 a gripei aviare. Este vorba despre un bărbat din provincia Jiangsu din estul Chinei.

Anunțul a fost făcut marți, de către Comisia Naţională de Sănătate (NHC) din China, potrivit Reuters. Starea pacientului este bună, el fiind pregătit ca să fie externat. Totodată, nu au fost găsite alte cazuri printre persoanele cu care el a intrat în contact.

Bărbatul a fost internat în spital pe 28 aprilie după ce a dezvoltat febră şi alte simptome, a transmis NHC într-un comunicat. Diagnosticul de gripă aviară cu tulpina H10N3 a fost pus pe 28 mai, dar nu s-au oferit detalii despre modul în care bărbatul a fost infectat cu virusul.

H10N3 este o tulpină patogenă scăzută sau relativ mai puţin severă a virusului şi riscul de răspândire pe scară largă este scăzut, a adăugat NHC, potrivit descoperă.ro

Cazul este considerat unul mai aparte, deoarece, până acum, nu a fost raportat niciun alt caz de infecţie umană cu tuplina H10N3 la nivel global, a spus NHC.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *