Urmareste-ne pe

Actualitate

Numărul persoanelor infectate cu Covid-19 în Bihor a ajuns la 315

Publicat

pe

(Sursa foto: JHDT Productions/Adobe Stock )

Numărul persoanelor bolnave de Covid-19 din Bihor a crescut cu 38, ajungând miercuri la 315, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Surse medicale transmit că dintre acestea, o persoană s-a vindecat și a fost externată, iar o alta a decedat.

190 de testări

GCS nu a precizat de unde provin cei 38 nou diagnosticați pacienți, însă cel mai probabil este vorba despre persoanele care se află în centrele de carantină din apropierea Oradiei.

Surse medicale au spus că marți, în urma celor 190 de teste realizate în centre, 115 bihoreni cu rezultate negative au putut să plece în comunitățile lor. În prezent în carantină se mai află 1.354 de persoane.

Potrivit acelorași surse, în ultimele 24 de ore, din rândul pacienților cu Covid-19 internați la Spitalul Municipal Oradea s-a înregistrat un deces. GCS a transmis că este vorba despre un bărbat de 52 de ani internat în 10 aprilie la secția ATI. Acesta suferea și de diabet zaharat, cardiopatie ischemică și etilism cronic. Astfel, numărul morților se ridică la 7 în Bihor (între care și o femeie din Satu Mare care a fost raportată greșit).

Pe de altă parte, în același interval de timp, un alt pacient s-a vindecat și a fost externat. Acesta este cel de al 27-lea caz recuperat după infectarea cu noul virus în județ.

În spital se mai află alți 123 de pacienți, iar restul persoanelor depistate cu Covid sunt îngrijite în centre din apropierea orașului pentru că sunt asimptomatici sau au probleme minore provocate de virus.

Medic decedat

Pe de altă parte, la nivel național, GCS a anunțat că a fost înregistrat primul deces al unui cadru medical. Este vorba de un medic de 62 de ani care a lucrat până în 6 aprilie la Spitalul Județean din Constanța.

Bilanțul de bolnavi de Covid-19 a ajuns, miercuri, în țară, la 9.710 de persoane, cele mai multe fiind în județul Suceava, cu 2.372 de pacienți, și în Capitală, cu 1.050.

Totodată, până acum, 508 persoane diagnosticate cu Covid-19 au decedat, iar alte 2.406 s-au vindecat.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *