Urmareste-ne pe

Actualitate

Amenință cu greva: grefierii au protestat în fața Palatului de Justiție

Publicat

pe

Peste 30 de grefieri s-au adunat, vineri, în fața Palatului de Justiție pentru a protesta împotriva intenției Guvernului de asumare a bugetului și a OUG 114.

Potrivit vicepreședintei Asociației Grefierilor din România, Camelia Mesaroș, grefierii sunt nemulţumiţi nu doar din pricina proiectului de act normativ care prevede abrogarea pensiilor de serviciu şi pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar, aflat acum în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ci şi din pricina salariilor.

„Se spune că am avea salarii nesimţite. Nu este adevărat. Grefierul nu are sporuri, grefierului nu i se plătesc orele suplimentare, în condiţiile în care cei care lucrează în secţiile penale ori la Parchete, de pildă, au acelaşi regim ca militarii. Nu ai sărbători, nu ai weekend-uri, nu ai zile libere. Dacă este vreo persoană reţinută, arestată, indiferent dacă e ora 12 noaptea sau 3 dimineaţa, trebuie să te prezinţi la birou”, a declarat în fața Palatului Daniela Cociubei, preşedinta AGR din Curtea de Apel Oradea.

Grefierii reproşează Guvernului și lipsa de interes pentru dialog social, dar şi faptul că „menţine starea de discriminare între categoriile profesionale din sistemul bugetar” în condiţiile în care acordă anumite drepturi discreţionar şi nu unitar, motiv pentru care sunt hotărâţi să nu cedeze. Un alt protest a avut loc și săptămâna trecută, de la aceeași oră și în același loc, iar acesta este doar începutul, au mai transmis protestatarii.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *