Urmareste-ne pe

Administratie

Aproape gata! Primarul Ilie Bolojan a postat fotografii cu noile tramvaie

Publicat

pe

Edilul orașului de pe Criș a postat pe pagina sa de Facebook două fotografii cu tramvaiele Astra aflate în procesul de construcție la fabrica din Arad. Cele 20 de mijloace de transport în comun vor circula de anul viitor.

În imagini se văd tramvaiele vopsite în culorile orașului, în roșu și albastru.

Cele 20 de tramvaie Astra vor avea o capacitate de 160 de călători fiecare și vor fi dotate cu recuperator de energie la frânare. În plus vor avea și aer condiţionat, instalaţie de încălzire şi rampă pentru persoanele cu dizabilităţi.

„Noile tramvaie care vor circula în Oradea de anul viitor încep să prindă formă în halele fabricii Astra de la Arad. La începutul lunii martie urmează să fie livrate primele două tramvaie, iar pe parcursul anului, precum şi în anul 2021, vor fi livrate şi celelalte 18, în aşa fel încât în final să avem 20 de tramvaie noi în funcţiune”, a transmis, pe Facebook, Bolojan.

Mai mult, municipalitatea are în derulare în total cinci proiecte cu fonduri UE pentru evoluția serviciilor prestate de OTL. Este vorba de cele 20 de tramvaie (148 milioane lei), construirea noii linii de tramvai Aradului – Cantemir (49,3 milioane lei), achiziţia a 15 autobuze hibrid (22,8 milioane lei), achiziţia a şapte autobuze, din care şase de tip diesel cu Euro 6, un autobuz hibrid (558.000 euro) şi construirea unei staţii de redresare în zona blocului Cicero (3,3 milioane lei).

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *