Urmareste-ne pe

Actualitate

Atracții noi la Zoo Oradea: pui de antilopă elan, capucin brun și un mânz (FOTO)

Publicat

pe

Un pui de antilopă elan, unul de capucin brun, născuți în 9 iunie, şi un mânz sunt cei mai noi membri ai Grădinii Zoologice din Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Domeniului Public Oradea, puiul de maimuţă a fost născut în familia capucinilor, care au ajuns în anul 2008 la Zoo, fiind donația Grădinii Zoologice din Debrețin.

„Maimuțica stă mai tot timpul cocoțată în cârca mamei sale, așa simțindu-se mai protejată și reglându-și temperatura corpului. Puiul se hrănește în mod natural de la mamă, dar a început să mănânce deja și hrană normală, fructe și legume”, a spus  Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice.

Specia este originară din pădurile tropicale ale Americii de Sud și poate trăi până la 45 de ani.

Celălalt pui, de antilopă elan, este al cuplului de antilope care au ajuns la Zoo Oradea în anul 2015 de la Zoo Nyiregyhaza. Specia poate ajunge la 1.000 de kilograme și 1,8 metri înălțime. Zona de răspândire a speciei este cea aridă din Africa centrală și de vest.

Mai mult, de trei săptămâni, cei care ajung la zoo pot să vadă și un mânz, care s-a alăturat celor opt cai și trei ponei.

Cei trei pui nu au deocamdată nume, vizitatorii fiind invitați de reprezentanții grădinii să o facă, devenind astfel părinții adoptivi ai micuților.

Doritorii pot vizita Zoo Oradea în fiecare zi de la ora 9 la 19, prețul unui bilet fiind de 18 lei pentru adulți și 9 lei pentru elevi, pensionari și persoane cu dizabilități. Copiii până la trei ani și persoanele peste 75 de ani pot intra gratuit.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *