Urmareste-ne pe

Administratie

Noi animăluțe la ZOO Oradea: Două exemplare de alpaca (FOTO)

Publicat

pe

Administrația Domeniului Public Oradea a anunțat, joi, printr-un comunicat, că Grădina Zoologică și-a îmbogățit din nou colecția de animale.

„De aproximativ o săptămână, într-un țarc din zona animalelor erbivore pot fi admirate două exemplare de alpaca, un mascul și o femelă, în vârstă de 6, respectiv 7 ani, aduse de la Zooland Arad”, arată un comunicat semnat de consilierul de relații publice al ADP Oradea, Loredana Buz.

Alpaca este un patruped originar din Anzii Cordilieri, America de Sud, înrudit cu cămila și adesea confundat cu lama. Este un animal foarte blând, având un comportament prietenos, motiv pentru care a devenit mai nou un animal de companie exotic.

Perechea de la Zoo Oradea face parte din rasa Huacaya, având blana moale, ca un ursulet de pluș.

„Animalele s-au acomodat foarte bine la noi. S-au împrietenit deja cu îngrijitorii noștri, mergând după aceștia ori de câte ori vin în țarc pentru a le face curățenie sau a le oferi hrană. Sunt niște animale foarte simpatice, motiv pentru care atrag deja toate privirile vizitatorilor”, a precizat, citat în comunicat, Alexandru Szabo, administratorul Zoo Oradea.

În ultima perioadă, la Grădina Zoologică au ajuns o cămilă și o lamă, doi lemuri bruni, patru canguri Bennett, o antilopă lechwe, doi struți, o pereche de cerbi lopătari și cinci oi cu coamă.

Colecția Grădinii Zoologice Oradea a ajuns, astfel, la 852 de exemplare din 176 de specii.

Mai mult
Click aici pentru a lasa un comentariu

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *